Recepty

HUMMOS

250g cizrny, 15cl sezamové pasty Tahini, cca 15cl olivového oleje, 3 stroužky česneku, šťáva z l citronu, sůl, špetka pepře.

Vaření cizrny: Cizrnu namočíme přes noc do slané vody, dáme ji vařit do nové vody bez soli nejlépe do tlakového hrnce. V odkrytém hrnci přivedeme k varu, přilijeme trochu studené vody (tzv. šoková metoda vhodná pro rychlejší vaření luštěnin), zavřeme, natlakujeme a vaříme cca 40 min. Není-li cizrna ještě dost měkká, přivedeme ještě jednou k varu – stačí na chvíli.

Uvařenou cizrnu rozmixujeme s uvedenými složkami. více…

Historie domu

Lokace:

Parkán č. p. 105

Popis objektu:

Dvoupatrová budova má průčelí pokryté sgrafitovým kvádrováním datovaným německým nápisem s letopočtem 1585. Z plochy průčelí, které vpravo zhruba v polovině délky 1585uskakuje, vystupuje v přízemí a prvním patře rizalit na lichých arkádách. Další arkáda se opakuje v levé části. Pod sgrafitem se zachoval fragment starší výzdoby bosáží s červenou konturou. Ve sgrafitu je proveden rožmbersko – bádenský alianční znak. více…

Otevírací doba

pondělí – neděle:    11:00 – 00:00

Denní menu

Denní menu zde »

Contact

Parkán 105
381 01 Český Krumlov
E-mail: info@laibon.cz
Tel.: +420 775 676 654

více…